Велико Търново ще е домакин на национална конференция за превенция на наркоманията

10:20, 10 фев 17 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велико Търново ще е домакин на XI Национална конференция на общинските превантивно-информационни центрове по наркоманията, съобщават от общината.

В старопрестолния град експерти от цяла България ще обсъдят новостите при методите за противодействие на зависимостта от наркотични вещества, формите на работа с младежи, попадали под въздействието на дрога, както и видовете обучения.

Националната среща ще се проведе през есента, съобщи Ивана Колева-Стоянова, председател на превантивния информационен център по наркоманията към Община Велико Търново.

По време на заседание на центъра бяха обсъдени програмата и плана за действие през годината. Заложено е провеждането на редица информационни срещи, също обучения на родители на момчета и момичета, употребявали наркотици. Активно ще се работи и с техните родители.

Ще продължи успешното партньорство с младежките центрове в населените места от общината, където се провежда традиционната лятна полицейска академия. Темата за превенция на наркотичните вещества е широко застъпена при работата с подрастващите.

Центърът ще започне да прилага и нова програма за повишаване на информираността на обществеността относно превенцията на употребата на наркотици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама