Продължават проверките за непочистени сняг и висулки от прилежащите към сградите тротоарни площи и покривите

11:24, 20 яну 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, търговски обекти и други недвижими имоти следва да разчистват от снега и леда прилежащата тротоарна площ, съобщават от Община Велико Търново. 

Задълженията са заложени в Наредбата за опазване на околната среда. Императивните инструкции се отнасят също за ръководителите на учреждения, стопанки и обществени организации. Проверките за изпълнението им продължават.

Същото е в сила за висулките и ледените образувания. Ако те са разположени по навесите на съответните търговски или други обекти, задължението за отстраняването им е на собствениците, наемателите или ползвателите. 

Премахването на висулките и снежните маси по покривите на сградите, терасите, прозорците и климатичните инсталации е отговорност на дом-съвета.

Управителите на етажната собственост следва да създадат необходимата организация за отстраняването им, а при невъзможност – да потърсят съдействие от специализираните формирования на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Сигнали могат да бъдат подавани и на телефон 112.

Служители в Община Велико Търново са ангажирани с проверки за изпълнението на гореописаните задължения. Издадени са редица предписания за предприемане на действия по снегопочистването на прилежащите към сградите, стопанските и търговските обекти тротоарни площи, както и за премахването на висулки и снежни маси. 

При неизпълнение Наредбата за опазване на околната среда предвижда налагането на санкции в следните размери: от 100 до 1000 лева за физически лица; от 500 до 2500 лева за юридически лица.

Община Велико Търново има ангажимент да организира почистването на териториите за обществено ползване. Приоритет е поставен върху най- натоварените пешеходни алеи и стълбища, автобусните спирки, районите около здравни, социални и учебни заведения. Всеки ден над 60 служители на ОП „Зелени системи” изпълняват възложените дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама