Във Велико Търново премахват камарите със сняг от улиците и пешеходните алеи

09:36, 13 яну 17 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Камарите със сняг, образувани след обработването и почистването на улиците и пешеходните пространства във Велико Търново, ще бъдат премахнати. От 20,00 ч. тази вечер снегорини, багери-товарачи и самосвали ще работят в централната част на града – край Съдебната палата, централния пазар, хотел „Етър”, сградата на Централна поща и по ул. „Васил Левски”. Водачите на автомобили следва да се съобразяват с дейностите и да преминават покрай машините с повишено внимание. Трафикът ще бъде регулиран от екипи на „Пътна полиция”.

По-рано днес камари със сняг бяха разчистени и транспортирани от кварталите „Картала” и „Чолаковци”. По сигнали на граждани продължава снегопочистването на второстепенните и малките улици, както и на пешеходните алеи в различни части на града. Снегопочистващата техника бе насочена към кв. „Света гора”, местността „Боруна”, ж.к. „Слънчев дом” и кв. „Зона В”. Предстои машините да влязат и в локалните пътни отсечки в квартал „Бузлуджа”.

Кметът Даниел Панов отново апелира към великотърновци да не паркират автомобилите си по начин, по който пречат на снегопочистващата техника, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на камари. Спрените на ул. „Полтава” леки коли все още възпрепятстват нормалната обработка на пътното платно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама