Понеделник и вторник неучебни дни във Велико Търново

Снимка: Община Велико Търново
Снимка: Община Велико Търново

Дните 9 и 10 януари /понеделник и вторник/ ще бъдат неучебни за всички училища във Велико Търново селищата от общината. Това гласи заповед, издадена от кмета Даниел Панов възоснова на правомощията, които нормативната уредба за местното самоуправление, предучилищното и училищното образование му отрежда.

Заповедта ще бъде предоставена на Регионалното управление по образованието, както и на директорите на всички учебни заведения.

Мярката е превантивна, с цел опазване на здравето на децата и учениците, а налагането й е мотивирано във връзка с прогнозираните ниски температури и риска от острите респираторни заболявания.

Разпореждането не се отнася за режима на работа в детските градини и ясли на територията на общината. Те ще продължат да работят по обичайните си графици.

Съгласно заповед на ректора на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий проф. д-р Христо Бонджолов пък дните 9, 10 и 11 януари 2017 година се обявяват за неучебни и неработни дни поради усложнената зимна обстановка в страната и района. Пропуснатите занятия ще се вземат до края на зимния семестър в удобно за студентите и преподавателите време.

 

Social

Коментари