Усложнена е зимната обстановка във Велико Търново, основните улици са проходими

10:05, 06 яну 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 40 километра основни улици във Велико Търново са напълно проходими при условията на обилен снеговалеж, усложнена зимна обстановка и снежна покривка с дебелина между 25 и 40 сантиметра в различните части на града. Още в 5,30 ч. сутринта кметът на старопрестолния град Даниел Панов свика оперативния щаб на Община Велико Търново, дейността по снегопочистването е постоянно координирана с отговорните фирми. Повече от 20 машини работят, сред които 14 снегорина и седем камиона за разпръскване на пясък.

Главните пътни артерии са обработени, а още от ранните часове на деня градският транспорт се движи нормално и по разписание. След спиране на валежите от сняг предстои разпръскване на инертни материали против заледяване и разчистване на второстепенните улици, чиято дължина е близо 60 километра.

Над 50 служители на общинската фирма „Зелени системи“ чистят пространствата около автобусните спирки, обществените стълбища, тротоарите и центровете за социални услуги, паркоместата. Кметът Даниел Панов изказва благодарност на всички жители на Велико Търново, които спазват изискванията и почистват зоните около жилищата си, като не хвърлят снега по улиците, а го събират на камари.

Непрекъснато се работи и за осигуряването на нормална проходимост на шосетата от общинската пътна мрежа. Община Велико Търново апелира към великотърновци да не предприемат пътувания в условията на усложнената зимна обстановка, освен ако не е наложително.

През нощта електрозахранването е било прекъснато на няколко места във Велико Търново - квартал „Колю Фичето” и детските градини „Пролет”, „Иванка Ботева”, „Райна Княгина”. Повредите са отстранени около 7,30 ч. сутринта. Без ток в нощните часове са били 15 населени места. В седем от тях електрозахранването е възстановено. Към 9,00ч. Хотница, Никюп, Церова кория, Пчелище, Къпиново, Велчево, Плаково и Миндя все още са без електричество. Екипи на компанията „Енерго Про“ работят по възстановяването му.

Сигнали гражданите могат да подават до оперативния щаб в Община Велико Търново. Обажданията се приемат на телефон 062/619102.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама