Шофьор, карал с превишена скорост и причинил смърт на пешеходец е осъден два месеца след деянието

Снимка: Topnovini.bg /архив/
Снимка: Topnovini.bg /архив/

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново, два месеца след деянието 30-годишен шофьор, карал с превишена скорост и причинил смърт на пешеходец е осъден на шест години затвор при строг режим и на девет години лишаване от правоуправление на моторно превозно средство.

Делото се разгледа от съда по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се призна за виновен и прие за верни фактите изложени в обвинителния акт. Борис Д. е осъден за това, че на 08.10.2016 г.   в гр. Горна Оряховица на ул.“Васил Левски”, при управление на лек автомобил „Mercedes“, движейки се със скорост от 99,8 км/ч нарушил правилата за движение по пътищата - движел се с превишена скорост за населено място и при приближаване към пешеходна пътека не пропуснал преминаващите по нея пешеходци и по непредпазливост причинил смъртта на  Тодор Д.   на 71 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

На 08.10.2016 г. около 16:00 ч. в гр. Горна Оряховица, обвиняемият управлявал лек автомобил с 99,8 км/ч. по ул.“Васил Левски”. По същото време пострадалият пешеходец предприел пресичане на пешеходна пътека обозначена с пътен знак. Обвиняемият възприел със закъснение пресичащия човек и въпреки, че задействал спирачките блъснал пешеходеца. В резултата на настъпилото произшествие мъжът получил телесни увреждания несъвместими с живота, вследствие на които починал.

Обвиняемият е осъждан пет пъти, като три от осъжданията са за измами, включително и телефонни. По искане на прокуратурата е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Social

Коментари