ФК ”Изгрев 93” – Царевец отличен на наградите за най-добри млади футболисти и треньори на Централна и Северозападна България

13:57, 05 яну 17 / Спорт 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Организатор на проявата бе Зоналният съвет на Българския футболен съюз с председател Бончо Генчев, а церемонията по награждаването на най-добрите млади футболисти и техните треньори в Централна и Северозападна България, се проведе под егидата на община Велико Търново. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев пожела на младите футболисти да не спират да спортуват, за да има здрави бъдещи поколения в България.

Наградите, в различните възрастови групи, бяха разпределени в три категории – най-добър вратар, най-добре представил се футболист и най-добър нападател. Бяха наградени и най-добрите треньори. При юноши старша възраст ФК ”Изгрев 93” – Царевец получи две индивидуални награди, които са успех за клуба и радост за община Свищов. За уникалното представяне на отбора, който от седем мача има седем победи, треньорът Ангел Ангелов беше удостоен с плакет за най-добър треньор за сезон Есен 2016. Благодарение на екипната игра на целия отбор, ФК ”Изгрев 93” получи още една индивидуална награда, която бе връчена на вратаря Виктор Владимиров, за най-малко допуснати голове.

В разговор с треньора Ангел Ангелов разбрахме, че в четири от седемте срещи ръководеният от него отбор е бил на чужд терен, а най-голямо предизвикателство е била срещата с ФК „Бдин“ - Видин, които не са имали загубена точка до срещата си с ФК ”Изгрев 93” – Царевец. Треньорът сподели, че зад успехите на отбора стои стабилната подкрепа на председателя на местната кооперация Ганчо Ламбев, който изцяло спонсорира отбора и се грижи за добрите условия, при които спортуват футболистите, съобразени с техните нужди. Треньорът изрази своята благодарност и към президента на клуба Тончо Маринов, както и към всичките 80 деца, които посещават школата и тренират всеотдайно.

С основното ядро на юноши старша възраст Ангел Ангелов работи от 4 години и зад успехите, които постигат стои много труд, добра организация и лична мотивация от страна на футболистите. Бившият полицай започва като треньор във ФК„Изгрев – 93“ през 2011 година, а 5 години по-късно клубът може да се представи с футболисти във всички възрастови групи. Припомняме, че през 2016 година най-малките футболисти на „Изгрев – 93“ печелят Купата на Кмета на Община Свищов във Футбол 7, а юношите 17-18 годишна възраст показаха завидна игра и бяха изненадата на миналогодишния турнир по футбол за купа Несебър. Тогава възпитаниците на треньора Ангел Ангелов стигнаха до финал и грабнаха купата на турнира оставяйки след себе си отбори като ОФК „Миньор“ - Перник и ФК „Марек“ - Дупница. 2016 година беше успешна за младите футболисти и една добра основа за бъдещото им развитие.

Най-добрият треньор за сезон Есен 2016 вярва, че успехите се постигат, когато има доверие между играчите и треньора, когато има екипна игра и добри условия за развитие на футболистите, каквито те получават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама