Девет снегопочистващи машини са на постоянно дежурство в Прохода на Републиката

Снимка: Topnovini.bg /архив/
Снимка: Topnovini.bg /архив/
По инициатива на областния управител на Велико Търново проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев в областна администрация, се проведе работна среща с цел, още по-добра координация в действията между всички регионални структури при влошаване на метеорологичните условия. Това съобщиха от администрацията на проф. Пенчев днес.
 
Девет снегопочистващи машини са на постоянно дежурство в Прохода на Републиката и имат готовност да опесъчават и почистват пътното платно през целия зимен сезон, както и през следващите дни, когато се очаква падане на температурите и обилен снеговалеж. При необходимост, пътно-поддържащите фирми, имат готовност да пренасочват техника и хора в критичните участъци.  
 
Участие взеха директорът на Областно пътно управление - Велико Търново Петя Каразахова, директорът на РД на ПБЗН - Велико Търново Красимир Кръстев, началникът на "Пътна полиция" - Велико Търново, Атанас Атанасов, комисар Стефан Николов и директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация" Йордан Иванов. 
 
Според предоставената информация почистващите фирми разполагат с необходимата техника и са в готовност да реагират при усложняване на пътната обстановка. С оглед очакваното влошаване на времето и снеговалеж отговорните институции призовават водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване, да бъдат по-толерантни на пътя, да не предприемат изпреварвания на колони от автомобили, да изпълняват разпоредбите на контролните органи и да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво и оборудвани за зимни условия.  
 
Областният управител е в постоянна връзка и с екипите на БЧК и "ЕНЕРГО-ПРО", както и с областните управители от съседните области.   

Social

Коментари