Велико Търново отново получи националната награда за социални иновации

12:14, 24 дек 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година Велико Търново е сред първенците в България в сферата на социалните иновации. С награда бе удостоен доставчикът на социални услуги в старопрестолния град – Сдружение „ЗОВ”. Церемонията по връчването на призовете бе организирана от Министерството на труда и социалната политика.

Неправителствената организация бе отличена за иновативна менторска програма. Със своята дейност от „ЗОВ” подкрепят деца в риск и лишени от родителски грижи, които живеят в пет центрове за настаняване от семеен тип във Велико Търново и кризисния център за деца, жертва на трафик или насилие в с. Балван.

В рамките на услугата „Мобилен център за информиране, консултиране и подкрепа на деца” менторската програма на сдружение „ЗОВ” подпомага подобряването на социалните умения на малчуганите.

Община Велико Търново остава първата и единствена институция, която през 2015 г., редом с неправителствени организации, фондации и сдружения бе отличена за иновации в подкрепа на социалната икономика. Това се случи благодарение на успешния модел, по който работят четирите арт-работилници към домовете за възрастни хора с умствени увреждания в селата Пчелище и Церова кория, защитеното жилище в Дебелец и Дом за възрастни хора „Венета Ботева” във Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама