Плувецът Антъни Иванов е спортист на годината на Велико Търново

18:05, 16 дек 16 / Спорт 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плувецът от клуб „Етър 2000” Антъни Иванов е спортистът на 2016 година във Велико Търново. Младият състезател, който е национален шампион, рекордьор и европейски медалист спечели категорично отличието в категорията за мъже и жени. Призовата статуетка му бе връчена лично от кмета на старопрестолния град Даниел Панов по време на тържествена церемония. 

Боксьорът от клуб „Ивайло” и трикратен победител в надпреварата Тинко Банабаков зае втората позиция, а на трето място бе класиран Дамян Дачев, шампион по спортна стрелба с лък. Топ 7 допълниха Светла Йорданова /шахмат/, Радослав Златанов /лека атлетика/, Соня Богданова /хандбал/ и Даниел Атмаджов /конен спорт/.

В категорията за юноши и деца №1 стана Емил Стефанов от шахматен клуб „Етър”. Младият гросмайстор завоюва редица успехи през годината, което категорично му донесе и първото място в анкетата. Втора е състезателката по плуване от СК „Етър 2000” Бояна Томова. На трета позиция бе класиран плувецът от СК „Боляри 2009” Здравко Баблаков. Анна Ангелова /конен спорт/, Ралица Николова /художествена гимнастика/, Любомир Епитропов /плуване/ и Диана Кьорчева /стрелба с лък/ заеха останалите места в Топ 7 на „Спортист на годината” за деца и юноши.

Призова статуетка бе връчена и в категория „Треньор на годината”. Отличието бе отредено Савина Ганчева от спортен клуб по  художествена гимнастика „Етър Елит”. Златна значка за високи постижения в спорта и популяризирането на Велико Търново бе връчена от кмета Даниел Панов на лекоатлета Свилен Митрофанов.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов сподели, че е щастлив от тържествеността на церемонията, която доказва колко висока е активността на клубовете в старопрестолния град и колко много са постиженията на великотърновските спортисти. Той благодари на талантите на старопрестолния град, на техните треньори и наставници за отличните резултати, с които те прославят Старата столица в България и по света. 

„Привличането на децата и младите хора към активно спортуване е един от приоритетите в работата ми и продължавам да се придържам към него. Само по този начин – когато децата и младите хора спортуват, те ще имат тези върхови постижения, с които великотърновци и всички българи да се гордеят. Община Велико Търново ще продължи да помага на спорта и да го подкрепя по всички възможни начини, и да развива спортните инфраструктура и бази” подчерта Даниел Панов. 

Сред гостите на церемонията за обявяването на спортисти и треньор на годината бяха председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, общински съветници от ресорната комисия по образование, спорт и младежки дейности, изявени великотърновски спортисти и спортни деятели. 

Инициативата „Спортист на годината” е създадена през далечната вече 2000 г. по идея на ресорните журналисти Петко Павлов и Анатоли Петров. Днес подкрепената от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов анкета е сред значимите за обществеността събития. Протоколното връчване на наградите отдавна е в историята, а номинациите и награждаването протичат по утвърдени от Общинския съвет правила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама