Председателският съвет Великотърновския общински съвет стартира поредица от дискусии с академичната общност

10:44, 14 дек 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателският съвет на Великотърновски общински съвет стартира поредица от дискусии с академичната общност. Първата работна среща бе открить от председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов, а в Община Велико Търново гостува ръководството на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, начело с ректора проф. Христо Бонджолов.

Обсъдено бе в какви насоки и направления да продължи развитието на партньорството между местната власт, академичната общност и бизнеса, за да бъде още по-ползотворно за бъдещето на Велико Търново като университетско, образователно и духовно средище. Изказано бе общо мнение, че старопрестолният град има пълния потенциал да се превърне в национален център на българщината, в който своето образование могат да получават наши сънародници от целия свят.

Разговорът обхвана и решаването на конкретни въпроси и казуси, свързани с подобряване на достъпа до сградите на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, организацията на паркиране и включването на паметниците край Ректората в туристическите маршрути. Подобни срещи предстоят и представителите на другите университети в нашия град.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама