Шофьор, карал с превишена скорост и причинил смърт на пешеходец, отива на съд

17:58, 09 дек 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За два месеца Окръжна прокуратура – Велико Търново приключи разследване и внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен шофьор, карал с превишена скорост и причинил смърт на пешеходец.

Обвинението срещу Борис Д. е за това, че на 08.10.2016 г.  около 16:00 ч. в гр. Горна Оряховица на ул.“Васил Левски”, при управление на лек автомобил „Mercedes“, движейки се със скорост от 99,8 км/ч нарушил правилата за движение по пътищата - движел се с превишена скорост за населено място и при приближаване към пешеходна пътека не пропуснал преминаващите по нея пешеходци, и по непредпазливост причинил смъртта на  Тодор Д.   на 71 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

На 08.10.2016 г. около 16:00 ч. в гр. Горна Оряховица, обвиняемият управлявал лек автомобил с 99,8 км/ч. по ул.“Васил Левски”. По същото време пострадалият пешеходец предприел пресичане на пешеходна пътека обозначена с пътен знак. Обвиняемият възприел със закъснение пресичащия човек и въпреки, че задействал спирачките блъснал пешеходеца. В резултата на настъпилото произшествие мъжът получил телесни увреждания несъвместими с живота, вследствие на които починал.

Обвиняемият е осъждан пет пъти, като три от осъжданията са за измами, включително и телефонни. Има взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама