Проведе се обучение на училищни експерти по превенция срещу трафик на хора

10:40, 09 дек 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с раздел III „Обучение и квалификация на кадри” от Националната програма за противодействие на трафика на хора, Местната комисия за борба с трафика на хора в партньорство с ЦМЕДТ „АМАЛИПЕ” организира и проведе двудневно обучение по темата в град Велико Търново, насочено към представители на училища от областта.

Основни акценти в обучението бяха идентифициране и закрила на деца – жертви на трафик и насилие, и превенция на престъплението в училищна среда. В обучението се включиха директори, учители и педагогически съветници от общините Елена, Златарица, Сухиндол, Стражица, Павликени, Свищов, Лясковец, Горна Оряховица и Велико Търново.

Лектори на обучението бяха Десислава Тодорова – старши експерт в Националната комисия за борба с трафик на хора, Мариела Тодорова – преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и Ваня Ананиева – Секретар на МКБТХ – Велико Търново.

В обучението се включиха и Нели Николова – образователен координатор към ЦМЕДТ „АМАЛИПЕ” и Христина Станчева – Секретар на МКБППМН – Велико Търново, които споделиха своя опит и добри практики в областта на превенцията на трафика на хора.

През първия ден от обучението участниците бяха информирани за видовете трафик на хора, механизмите за въвличане, начините за предпазване и националните политики в областта на предпазване от трафика на хора.

През втория ден обучаемите са организирали превантивно-информационни кампании, като в края на обучението участниците са решили да проведат тези кампании в училищата и в населените места, които представят, съобщават още от Община Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама