Великотърновски депутат настоява за адекватно финансиране на Българската армия

14:29, 07 дек 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народният представител от партия "Атака" в 4-ти МИР Велико Търново проф. Любомир Владимиров, посрещна в Народното събрание на Република България, курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“  водени от подполковник Пенчев. Информация за събитието съобщава прес центърът на партията. 

В хода на срещата проф. Владимиров приветства гостите с добре дошли и ги поздрави с 138 години от създаването на Национален военен университет и предстоящия студентски празник. Той изрази своята увереност, че 138 години университета е създавал български офицери, които достойно са изнасяли на плещите си подготовката и участието на българската армия в Сръбско-българската война и във войните за национално обединение, където прославят българското оръжие по бойните полета на Македония, Тракия и Добруджа, както и че от редиците на университет са произлезли много  началник щабове, военни министри и политици.

Според проф. Любомир Владимиров, основната мисия на Военния университет е да развива в курсантите умствени, морални, волеви и физически качества, но същевременно да ги учи на дълг, чест и любов към България. В днешното несигурно време, българската армия се нуждае от модернизация, с която да посрещне предизвикателствата пред нея и националната сигурност на страната. Владимиров бе категоричен, че са необходими допълнителни стимули и адекватно заплащане  на българските военни, които ще се случат при едно бъдещо управление на страната от патриотични партии. 

При съвместната работа на проф. Владимиров с колеги от Военна академия „Г.С.Раковски“-София по защитата на два негови дисертационна труда в областта на националната сигурност и  защитата от природни бедствие и промишлени аварии, отчетливо се е доказала нуждата и важността от българската армия в тези събития. Владимиров подчерта, че е изключително приоритетно участието сега и в бъдеще на българските офицери и войници в охраната на българските граници от емигрантските вълни и надигащия се от Близкия изток  ислямски фундаментализъм,  настоящите курсанти и бъдещи офицери ще са пазителите на България, православието и семействата ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама