Ученици от Павликени ще получават всекидневно „Топъл обяд“ от БЧК

18:39, 01 дек 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 деца от Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в град Павликени ще получават топъл обяд през следващите 53 учебни дни. Инициативата „Топъл обяд“ на Българския червен кръст се провежда за втора година в училището.

Старт на кампанията дадоха директорът на ПГАТ Надежда Иванова и кметът на общината инж.Емануил Манолов. Кампанията стартира на 1-ви декември и ще продължи 3 месеца или 53 учебни дни. Всички ученици, които ще получават ежедневно храна, са от социално слаби семейства. Стойността на целия проект е 3 975 лева

БЧК поддържа подобна форма на подпомагане в по един обект във всяка област в страната. Дневният оклад е в размер на 1.50 лева. От училището имат задължение да осигурят подходящата материална столова база, каквато има в ПГАТ „Ц.Церковски“. За тях има осигурено по едно основно ястие, две филийки хляб и плод, за да постигнат здравословно хранене. Голяма част от учениците са от близките села и ползват ежедневно транспорт. Освен това, според заявленията, които те подават до БЧК, те са от много бедни семейства. Учениците са от семейства с един родител, разведени родители или безработни такива. 

На старта на инициативата присъстваха директорът на ПГАТ „Цанко Церковски „Надежда Иванова, кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов,  Румяна Христова - специалист от БЧК-Велико Търново, Милена Катинова - председател на БЧК-Павликени и други. В обръщението си към децата инж. Манолов подчерт  общинските инициативи, чрез които Общината работи, за да се намалят разликите в стандарта на живота между населените места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама