Рецидивист се връща в затвора след нападение и грабеж над две жени

14:52, 01 дек 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът одобри постигнато споразумение с Окръжна прокуратура – Велико Търново, с което 34-годишен рецидивист е осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим за опит за грабеж и за грабеж на две жени, докато е бил в отпуск от затвора.

Ангел А. се призна за виновен и е осъден за това, че в периода 25.03.2016 г. до 06.09.2016 г. в гр. В. Търново и в гр. Г. Оряховица, действайки в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление – на два пъти, извършил опит да отнеме и отнел чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои, чрез използване на сила и заплаха.

На 25.03.2016 г. в гр. В. Търново, действайки при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – 2 лева - от владението на жена от същия град, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – блъскане и удари с ръка и заплашване.

На 06.09.2016 г. в гр. Г. Оряховица, действайки при условията на опасен рецидив, направил опит да отнеме чужди движими вещи – 50 лева от владението на друга млада жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила - душене с ръка и заплашване с нож, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини - престъпление по чл. 199, ал.1, вр. чл.198, ал. 1, вр. чл.29, ал.1, вр. чл. 18, вр. чл. 26 от НК.

И двете престъпления Ангел. А. извършил докато бил пуснат в отпуск от затвора, където изтърпява наказание лишаване от свобода по друга присъда. Жертвите си причаквал във входа на жилищните сгради.

Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда. Ангел А. ще изтърпи наказанието си в Затвора в Белене.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама