Рецидивист, извършил кражба е задържан по искане на Районна прокуратура – В.Търново

20:01, 21 ное 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Районна прокуратура – В.Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 39-годишен рецидивист, извършил поредна кражба от чужд имот.

Найден Д. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 15.11.2016 г. в с. Раданово, общ. Полски Тръмбеш, от имот, при условията на опасен рецидив отнел от владението и без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – мобилен телефон марка „Nokia“, таблет марка „Huawei“, десет секретни ключа, сувенирен пистолет направен от дърво, десет чифта мъжки черни чорапи, бинокъл, ъглошлайф - всички вещи на обща стойност 297.30 лева - престъпление по чл.196, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Найден Д. е автор на деянието, което е извършено при условията на опасен рецидив. Налице е опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. Същият е осъждан, няма работа и източници на доходи. Поради което съдът взе мярка за неотклонение “задържане под стража” на лицето.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама