Община Горна Оряховица се присъединява към инициативата „Мениджър за един ден”

09:51, 17 ное 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Горна Оряховица ще се присъедини към инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от Фондация Джуниър Ачийвмънт България. На днешния 17 ноември две единадесетокласнички от ПГЛПИ „Атанас Буров” ще заемат местата на кмета на Общината инж. Добромир Добрев и на председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов.

На стола на градоначалника ще седне Диана Иванова, която изучава специалността „Банково дело”, а ръководството на местния парламент ще поеме Йоанна Василева, чиято специалност е „Оперативно счетоводство”. Двете момичета ще имат възможността отблизо да видят как работи общинска администрация и как се управлява Общината.

За петнадесети пореден път Джуниър Ачийвмънт България организира инициативата „Мениджър за един ден“. Събитието ще се проведе под патронажа на Президента на Република България и с участието на Кмета на Столична община, министерства и държавни институции. Ученици и студенти от цялата страна ще имат възможността да преживеят един реален работен ден в малки и големи компании, държавни и общински институции.

“Мениджър за един ден” дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, която се провежда ежегодно в над 100 държави.

Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз - образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама