Искат постоянно задържане за 41-годишен рецидивист за хулиганство

09:43, 17 ное 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 41-годишен рецидивист за хулиганство.

Христо А. е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 14 ноември т.г. във Велико Търново, на ул. „Венета Ботева“ при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той обиждал служители на РУ Велико Търново с думите: „Мръсни полицаи! Мръсни българи!“, заплашвал ги: “Ще изколя полицаите, ще изколя българите!”, „Колили сме ви и пак ще ви колим“, “Ще ви изтрепя всички българи, ще ви бия и ще ви избия!”.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта - изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. То се отличава и с изключителна дързост, поради опита да удари с дъска единия полицай в областта на главата, посочват още от обвинението.

С постановление на Районна прокуратура - Велико Търново обвиняемият е задържан за срок до 72 часа до довеждането му пред съда.

Прокуратурата вече внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража„ на Христо А. с мотивите, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, представляващо опасен рецидив и за което е предвидено наказание лишаване от свобода от една до шест години.

Налице е реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление. Лицето има десет осъждания, предимно за престъпления против собствеността –кражби и грабежи, характеризиращи го като личност със склонност да извършва престъпления.

Последното ефективно наказание лишаване от свобода в размер на десет години е изтърпял на 06.05.2016 г. и едва няколко месеца след това извършил деянието, предмет на настоящото производство, отбелязват още от Прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама