Безплатно изследваха кръвната захар на повече от 200 великотърновци

09:32, 15 ное 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 200 великотърновци се включиха в акцията по безплатно изследване на кръвната захар, която се състоя в старопрестолния град. Кампанията бе по повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември. Тя се проведе на две места във Велико Търново - в централния парк „Марно поле” и в Клуб на пенсионера и инвалида на адрес ул. „Възрожденска” №11.

Тестовете бяха правени от студенти от великотърновския филиал на Медицински университет – Варна, а необходимите пособия бяха осигурени от Община Велико Търново. Безплатно бе мерено и кръвното налягане. Предоставена бе също информация относно последните новости и тенденции при превенцията, профилактиката и лечението на различните типове диабет.

Организатори на кампанията бяха Община Велико Търново, Районната здравна инспекция и филиалът на Медицински университет – Варна, който се намира в старопрестолния град. Акцията се проведе със съдействието на фирма „Самоконтрол” – Пловдив.

Според статистическите данни от лечебните заведени, към 31 декември 2015 г. в областта са регистрирани 14 304 души на диспансерно наблюдение за диабет. Те са със 740 повече спрямо 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама