Дадоха ход на делото "Лесидрен"

15:10, 14 ное 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Апелативен съд Велико Търново даде ход и разгледа в открито съдебно заседание ВНОХД 279/2016 г. (делото „Лесидрен”), съобщават от Апелативна прокуратура.

Страните не сочиха нови доказателства по делото. 

Двамата защитници на апелатора-подсъдим Филип Михайлов (р. 1987г.) заявиха пред съда, че поддържат направените въззивни жалби срещу присъдата на Окръжен съд Ловеч, като поискаха нейната отмяна поради съществени процесуални нарушения и връщане на делото на прокурора (досъдебна фаза) за отстраняването им. Алтернативно, поискаха намаляване на наложеното на подсъдимия наказание от 8 години лишаване от свобода и 10 години лишаване от право да управлява МПС към предвидения за неговото деяние минимум. 

Тримата довереници на частните обвинители по делото заявиха, че поддържат въззивните си жалби, считат наказанието за несправедливо занижено предвид обществената опасност на дееца и деянието и искат изменение на присъдата, с която наказанието да се увеличи до предвидения от закона максимум за това престъпление. 

Представителят на Апелативна прокуратура заяви пред съда, че иска всички жалби да бъдат отхвърлени като неоснователни, а присъдата на ОС Ловеч да бъде потвърдена изцяло като правилна и справедлива. 

Съставът на Апелативен съд Велико Търново обяви делото за решаване, като следва да се произнесе с решение в едномесечен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама