Търновското лъвче Велин дебютира в МДТ „Константин Кисимов” с мюзикъла „Четиримата близнаци”

11:58, 08 ное 16 / Култура 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великотърновското лъвче Велин Михайлов ще направи своя дебют на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” в мюзикъла „Четиримата близнаци” на композитора Георги Костов. Едва четиригодишен той стана любимец на цяла България с шоуто „Като лъвовете” на Ники Априлов. Сега на младия артист е поверена главната роля в музикалната комедия за малки и пораснали деца. Той пресъздава образите на четиримата братя, които се борят за сърцето на красивата Бонка. Първата премиера на мюзикъла е във вторник от 14 часа в голяма зала на театъра, а второто премиерно представление е на 12 ноември /събота/ от 11 часа.

Велин е избрал да посвети спектакъла на своя прочут дядо – звездата на търновската оперета Георги Сотиров, сега свещеник и архиерейски наместник на Павликенската духовна околия.  „Благодарен съм на ръководството на МДТ, че ме покани да играя в този мюзикъл. Предизвикателството е огромно, защото за първи път ще играя на сцената на театъра в моя роден град, а в публиката ще бъде любимият ми дядо. С него имаме много силна връзка. Той е моят вдъхновител, човекът, който ме накара да стъпя на сцената и да я заобичам. Дядо винаги ме е подкрепял и ми е помагал да вървя напред в изкуството”, признава гост-солистът.

Актьорската задача, с която трябва да се справи в спектакъла, е изключително трудна. „Това са четири образа на братя близнаци, които са коренно различни като характер и излъчване. Затова трябва да си на 100% концентриран, за да не се объркаш ти самият преживяванията на кой от братята представяш. Спектакълът е много забавен и се надявам публиката да го хареса”, обяснява Велин.

Много хора още помнят търновеца като най-малкият и атрактивен участник в шоуто „Като лъвовете”, на което остана солист повече от 15 г. За концерти и участия през годините е обиколил цяла България. Пял е дуети не само с всички големи български звезди, но и със световни величия от ранга на Моранди и Филип Киркоров. За да е по-близо до голямата сцена, едва 10-годишен той напусна Велико Търново и стана ученик в Италианския лицей за деца таланти в София, където бе приет с одобрението на тогавашния министър на културата Стефан Данаилов. После се дипломира в частната профилирана езикова гимназия „Д-р Мария Монтесори” в столицата. Сега завършва класическо пеене в класа на проф. Свилен Райчев в Националната музикална академия. Още като студент Велин започва да покорява оперетните сцени. Като гост-солист през последните години той играе в Музикалния театър в София и в оперните театри в Стара Загора и Варна. Паралелно с това прави кариера и на българската поп сцена, където се изявява в дует с Крис Попов.

Първата премиера на „Четиримата близнаци” ще бъде на 8 ноември от 19 часа в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов”. Второто премиерно представление е на 12 ноември от 11 часа. Билети за спектакъла се продават на касата на театъра. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама