Петима похитители отиват на съд

16:14, 07 ное 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече като обвиняеми и внесе в съда искания за задържане на мъжете, извършили отвличане на 19-годишно момче с цел откуп. Това съобщиха днес на брифинг Емил Денев – Окръжен прокурор на ОП- В. Търново и старши комисар Димитър Машов – директор на ОД МВР – В. Търново.

Окръжна прокуратура –Велико Търново привлече като обвиняеми петима мъже – В. Б. на 30 години, Е. Ф. на 36 години, Р. Р. на 24 години, Т. П. на 29 години и И. Р. на 27 години за това, че на 27.10.2016г. в гр. Горна Оряховица, отвлекли 19-годишно момче, като деянието е извършено от пет лица, с користна цел и освобождаването на отвлечения е било поставено в зависимост от изпълнението на определено условия от страна на бащата на отвлечения - да не се обажда в МВР, да отиде сам на посоченото от извършителите място за среща и от там да вземе и ползва оставения от тях за връзка мобилен телефон, и да им даде сумата от 200 000 евро.

Както и за това, че отнели чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Мерцедес ЦЛ 500“ от владението на собственика му, без негово съгласие с намерение да го ползват, като автомобилът е оставен без надзор, като за това са употребили сила, изразяваща се в нанасяне на удари с крака и ръце в областта на тялото и на главата, обездвижване на ръцете, краката и главата му посредством облепянето им с тиксо и отправяне на заплахи, че ще му отрежат пръста или ухото.

На трима от извършителите е повдигнато и обвинение за грабеж - отнели златен ланец и два мобилни телефона от владението на отвлечения, като употребили сила.

С постановление на ОП – Велико Търново петимата извършители са привлечен в качеството на обвиняеми. Четирима от тях са задържани за 72 часа за довеждането им пред съда. Петият извършител е обявен за издирване.

Днес Окръжна прокуратурата Велико Търново внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на четиримата задържани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама