Община Свищов се погрижи да се засили сигурността на учениците в ОУ „Ф. Сакелариевич”

13:33, 04 ное 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като преди месец ядосана майка влезе в училището и си позволи да удари чуждо дете, общинското ръководство реши да вземе допълнителни мерки за сигурността на децата в това учебно заведение, съобщиха от местната администрация в Свищов днес.

Директорът на ОУ „Ф. Сакелариевич” г-жа Диана Иванова изрази благодарност към кмета Генчев и общинското ръководство за поставената подходяща входна врата с чип, тъй като поради липса на финансов ресурс тези мерки са били непосилни за учебното заведение.

Чрез порталната врата се въвежда строг пропускателен режим, посредством който ще се контролира влизането и излизането в учебното заведение. При влизане в сградата вратата не може да бъде отворена, ако не се отключи от охранителя, чрез бутон в стаята на портала. Излизането става свободно, но винаги се минава покрай стаята на портиера, който е на смяна. От вътрешната страна вратата е снабдена с обикновена дръжка и лост за лесно отваряне при аварийни ситуации.

Родителите водещи своите деца на училище ще могат да влизат само до фоайето, от където децата ги поемат служителите на училището. Когато родителите отидат да приберат децата си, след учебни занятия, портиерът ще се обади по телефона в класната стая и учениците ще бъдат изпратени да входната врата, където ще бъдат предадени на техните родители.

Община Свищов е осигурила наличието и на охранител, който е назначен по спечелен проект „Младите хора – активни участници в местния трудов пазар” и ще бъде на разположение на училището до края на учебната година. Припомняме, че спечеленият от Община Свищов проект дава възможност за обучение и работа на 60 млади хора в 4 различни специалности, една от които е именно „Охранител”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама