74-годишен на съд за "Ще те заколя, ще те разпоря" към съседка

16:07, 28 окт 16 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Горна Оряховица внесе в съда обвинителен акт срещу 74-годишен мъж, който се заканил с убийство на съседка.

Обвинението срещу Васил В. е за това, че на 30.07.2016 г. в гр. Лясковец, се заканил с убийство на своя съседка, като отправил по нейн адрес думите: „Ще те заколя, ще те разпоря“, държейки кухненски нож в ръка и това заканване възбудило у жената основателен страх за осъществяването му -престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Васил В. имал дрязги със съседите от кооперацията, като постоянно заплашвал и обиждал. На 30.07.2016 г. пострадалата отишла както обикновено в дома на майка си. Около обяд двете жени легнали да си почиват, когато се чули крясъци, тряскане на врати от дома на обвиняемия. Жената излязла и направила забележка.

Тогава мъжът излязъл от неговия апартамент, като в ръката си държал кухненски нож, започнал да обижда и я заплашил с „Ще те заколя, ще те разпоря“, и да изкачва стъпалата към нея. Уплашена, че той наистина е тръгнал да я коли жената бързо се заключила в в дома си и се обадила на тел.112.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама