Даниел Панов призова депутатите от Великотърновски регион да изискат повече средства за третокласните пътища

11:33, 25 окт 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Велико Търново Даниел Панов призова народните представители от Великотърновско да изготвят и отстояват обща позиция за повече средства за третокласните пътища.

Състоянието на тази част от републиканската пътна мрежа бе основна тема на работна среща между кметове и кметски наместници от цялата област с депутати, избрани от Великотърновски многомандатен избирателен район „Обединете усилията си и при обсъжданията в комисиите отстоявайте позиция за по-голям бюджет, с който да оперира Областното пътно управление през 2017 г.”, обърна се Даниел Панов към народните представители, съобщават от общината.

Домакин на срещата беше областният управител проф. Пенчо Пенчев. От новосформираното Сдружение на кметовете и кметските наместници в област Велико Търново поискаха местните управници да могат да налагат глоби с фиш за административни нарушения по Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за опазване на околната среда.

Като председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България Даниел Панов посъветва колегите си да напишат мотивирано предложение до НСОРБ. „На тази база ще създадем обща позиция в полза на всички общини, която да е за законодателни изменения.

По този модел работим по цялостна концепция за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация”, подчерта Даниел Панов. Становище изготвят и от Националната асоциация на председателите на общинските съвети /НАПОС/.

Промяна в прага за образуване на кметства според Закона за административно-териториалното устройство и промени в Наказателния кодекс, които да защитят кметовете и кметските наместници при личностни посегателства срещу тях бяха други от обсъжданите въпроси. Съветът към местните управници бе да оформят предложенията си мотивирано и да ги внесат до НСОРБ и до народните представители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама