Задържаха извършители на въоръжен грабеж в Горна Оряховица

14:04, 19 окт 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима мъже, извършили въоръжен грабеж на 14 октомври в Горна Оряховица са разкрити и с постановление на наблюдаващ прокурор са задържани за срок от 72 часа.

Това съобщиха днес на брифинг, даден от старши комисар Димитър Машов – директор на ОД МВР – В. Търново и Ивайло Гайдаров – наблюдаващ прокурор при РП - Г. Оряховица и главен инспектор Павлин Лазаров – началник РУ - Г. Оряховица.

Районна прокуратура – Горна Оряховица е привлякла като обвиняеми четирима мъже / Н.П, Р. И и Н. А - като извършители и А. С. - като помагач/ за това, че на 14.10.16 г. в гр . Г. Оряховица, пред жилище, в съучастие като извършители отнели от владението на 44-годишен мъж, чрез използване на сила - удари с ръце в главата и лицето и заплаха – насочване на пистолет, движими вещи негова собственост – мобилен телефон, мъжка чанта, яке, очила с диоптър, ключове и движими вещи – собственост на фирмата в която работи – мобилен телефон и сумата от 300 лева - престъпление по 198, ал. 1, вр. чл. 20 от НК.

До момента е установено, че единият от обвиняемите е имал информация, че пострадалият е служител на фирма от Долна Оряховица и на въпросната дата ще извърши доставка на стоки в София, като на връщане ще носи в себе си значителна сума пари.

Останалите трима извършили приготовление за грабеж, като се снабдили с маски и газов пистолет, откраднали регистрационна табела на автомобил в София, която в последствие монтирали на автомобила, с който се предвижвали, а след грабежа изхвърлили. На връщане от София последвали фирмения бус, с който се предвижвал пострадалият и когато спрял пред жилището си в Горна Оряховица го нападнали, нанесли му удари и го заплашили с пистолет, след което взели якето и чантата му в които имало лични вещи и служебни пари – сумата 300 лева.

В хода на провежданото разследване са извършени множество процесуално-следствени действия: разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, огледи на местопроизшествие, назначени са дактилоскопни експертизи, проведени са ОИМ.

С постановление на наблюдаващ прокурор извършителите са задържани за срок от 72 часа, до довеждането им пред съда. Прокуратурата ще внесе в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица действията по разследването продължават, назначени са експертизи. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама