Импровизирана нарколаборатория разкриха в област Велико Търново

12:15, 14 окт 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На импровизирана нарколаборатория и около 20 гр. марихуана се натъкнаха криминалисти при спецакция за противодействие производството и разпространението на наркотични вещества в област Велико Търново, стана ясно днес.

Снощи при проверка от служители на полицейското управление в Горна Оряховица в жилище в с. Поликраище на адреса били установени 30-годишния Х. Х., 21-годишния Т. П. и 18-годишния Ц. К., всички от селото. В жилището униформените се натъкнали на импровизирана лаборатория за производство на синтетична дрога.

Иззети са 1 гр. марихуана, бутилка с бяла субстанция и прозрачна течност, опаковки от лекарства, туба със сярна киселина и торба с амониева селитра. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

При проверка в къща в с. Драгижево, обитавана от 19-годишния Д. С. са установени и иззети около 15 грама зелено кафява листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Д. С. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Снощи в с. Капиново при проверка на 33-годишния М. М. от същото село служители на РУ – В. Търново са намерили и иззели две топчета суха растителна маса, с тегло около 1 грам, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. М. М. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Същата вечер в Свищов е извършена проверка на 25-годишния С. К. от с. Овча Могила. В него униформените намерили и иззеликутия от цигари, съдържаща суха зелена растителна маса, която при направен полеви наркотест реагирала на марихуана. Срещу него е започнато бързо производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама