"Последният поход" на АХАТ започва от Велико Търново

09:00, 09 окт 16 / Култура 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От създаването си през 1986-та и до днес рок група АХАТ безспорно е запазената марка номер едно на българския твърд и тежък рок. Стила и звученето на групата се доближават плътно до емблематични течения като прогресив, хеви метъл и прогресив метъл, а за многохилядните си дългогодишни фенове АХАТ неотменно носят ореола на пионери на този стил музика в България. Няма съмнение, че това ексклузивно събиране на членовете на групата за това юбилейно национално турне е едно от най-значимите музикални събития в България за тази година.

 „Това ще бъде последното ни национално турне. Трудно се събираме вече, поради различните посоки и ангажименти на всеки. Решихме да отбележим това събитие най-вече заради невероятните феновете на българската рок музика, както и да предоставим една последна възможност за тези, които само са чували за АХАТ и нашата музика, да ни видят и на живо. А за нас е важно, че ще можем за последен път заедно да се поклоним пред хората, които запазиха в сърцата си и обграждат с любовта си нас и нашата музика през всичките тези години…“, споделя фронтменът на групата Звезди Керемидчиев.

Публиката помни множество знакови появи на АХАТ от последните години - като съпорт на Дийп Пърпъл, Юрая Хийп, Уайтснейк, Дъ Кълт, Блек Сабат, Скорпиънс, Айрън Мейдън, както и последното им турне през 2007-а година. Но вече от няколко години АХАТ не са работили заедно.

„Ние вече не сме работеща група, всеки отдавна е поел по своя път и се занимава с различни неща, но решихме, че 30 годишния ни юбилей е прекрасен повод да се съберем, да поработим както някога и да затворим една страница от историята – нашата и на българския рок. А това е една история, която заслужава такъв грандиозен край.“, допълва Денис Ризов, басистът на групата.

До момента графика за протичане на „Последния поход” е:

22 Ноември   - Велико Търново, Дворец на Културата и Спорта „Васил Левски”.

25 Ноември   – Варна, Дворец на Културата и Спорта, зала МЛАДОСТ

27 Ноември   – Бургас, Спортна зала МЛАДОСТ

28 Ноември   – Пловдив, Панаирна палата 2

30 Ноември   – Благоевград, Спортната зала СКАПТОПАРА

17 декември – София, НДК - ЗАЛА 1

Очаква се и финално потвърждение за още няколко концерта.

Съпорт на турнето на АХАТ е първата рок дама на България Милена Славова с нейната банда.

Групата пази като тайна и изненада сет листа за концертите, но вече е известно, че наред с емблематичните хитове ще прозвучат и някои пести, които отдавна или никога не са изпълнявани на живо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама