84 работни места разпредели Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Велико Търново

12:57, 01 окт 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Велико Търново проведе редовно заседание и разпредели между десетте общини 84 работни места.  Информация за срещата съобщават от местната администрация.

Цанко Стефанов, главен експерт в Областна администрация Велико Търново е представил проекта за заетост и обучение,  разработен от сформирана със Заповед на областния управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев комисия за разработване на Регионална програма за заетост и обучение. 

Постъпилите от десетте общини от област Велико Търново проектни предложения, сабили оценени по утвърдена методика. Тя взема предвид равнището на безработица, регистрираните безработни и заявените работни места във всяка община. В разпределението на работните места участват и десетте общини, изготвили предварително предложенията си. 

Комисията е обявила, че с разпределените за област Велико Търново 188 725 лева, могат да се финансират 84 работни места. Протоколът, изготвен по време на заседанието, е представен в Министерството по труда и социалната политика. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама