Президентът Плевнелиев ще открие нова специалност във Великотърновския университет

12:42, 01 окт 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 3 октомври от 15,30 в ректората на Великотърновския университет ще се състои тържественото откриване на новата бакалавърска специалност “Софтуерно инженерство” на факултет “Математика и информатика”, съобщават от учебното заведение.

Официален гост на тържеството ще бъде президентът на Република България Росен Плевнелиев. Той ще отправи своето приветствие към първокурсниците от най-новата специалност на университета. 

Първите 33-ма студенти са приети в специалността „Софтуерно инженерство“ за учебната 2016/2017 година, коментират от университета. Нейната цел е  да се осигури иновативно ИТ образование на студентите, оптимизирайки образователния процес. С финансовото съдействие на спонсори са обновени 2 лаборатории, закупени са 20 компютъра и мултимедия за презентации. В тези лаборатории ще се провеждат занятията на новата специалност. 

Инвестицията е за 65 000 лв., като според договора за сътрудничество между университета и фирмата се предвижда следващата година да бъдат оборудвани още две лаборатории. Лекционните материали са разработени съвместно, като университетът посочва методологията и теоретичната част, а фирми от бранша ще представят реални примери от индустрията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама