Представят Велико Търново в Китай

08:48, 29 сеп 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делегация от Световната федерация на туристическите градове гостува във Велико Търново.

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова и председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов се срещнаха със заместник-генералния секретар на организацията Ли Баочум, съветника Жао Шин и представителя на административния отдел Ву Мейкин.

Посещението е във връзка с подготвяното представяне на възможностите за туризъм в старопрестолния град и общината на страниците на списание на международната организация, което се разпространява в Китай. Презентация ще бъде създадена и за интернет-платформата на Световната федерация. Нужните информационни материали ще бъдат осигурени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”.

Разговорът засегна също теми, свързани с маркетинга на туристическите градове и инвестициите в сферата на туризма. Представителите на Световната федерация на туристическите градове споделиха, че Източна Европа и България все още не са достатъчно популярни в азиатската държава като туристически дестинации, но въпреки това Велико Търново е сред разпознаваемите градове. Те съчетаха посещението си в старопрестолния град с участието си в първата среща на кметовете от страните от Централна и Източна Европа и Китай „16+1”.

Велико Търново е част от Световната федерация на туристическите градове от 2013 г. В организацията членуват над 151 града и туристически организации от цял свят. Туристическият потенциал на града и общината е представен от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов” по време на световните срещи, проведени през предходните три години. Щандовете на Велико Търново и презентациите на богатото културно-историческо наследство и възможностите за културен туризъм се радват на голяма популярност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама