Млади таланти от осем държави пристигат във В. Търново за конкурса „Сребърна Янтра”

11:40, 28 сеп 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млади таланти от осем държави пристигат във Велико Търново за международния певчески конкурс „Сребърна Янтра”, който се провежда от 30 септември до 2 октомври под патронажа на кмета Даниел Панов.

Престижната музикална надпревара ще протече на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Входът за зрители е свободен, съобщават от Община Велико Търново.

В настоящето издание, което е четиринадесето подред, участват таланти на възраст от 5 до 25 години, разделени в четири възрастови групи. Изпълнителите са от държавите Италия, Малта, Русия, Румъния, Молдова, Сърбия, Унгария и България.

Председател на професионалното оценяващо жури ще е доц. Алис Боварян, стана ясно по време на днешната пресконференция, дадена от директора на конкурса Румяна Начева и заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Откриването ще бъде на 2 октомври от 18,30 ч., пред сградата на МДТ „Константин Кисимов”. Сред специалните гости ще бъде Лидия Исак от Молдова, която е лауреат на „Сребърна Янтра” и участва в Евровизия ‘2016. Галаконцертът на лауреатите ще бъде на 2 октомври от 19,00 ч.

МК „Сребърна Янтра” традиционно се подкрепя от Община Велико Търново.

Със съдействието на кмета Даниел Панов подарък за всички участници и гости на музикалния форум ще бъде аудио- визуалният спекталъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”, който ще бъде излъчен на 30 септември от 22,30 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама