9 нови секционни избирателни комисии ще има във Велико Търново

10:51, 27 сеп 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Успешно приключиха консултациите за образуване на секционни избирателни комисии на територията на община Велико Търново, във връзка с произвеждането на 6 ноември на изборите за президент и вицепрезидент на Република България, както и на национален референдум. Информацията съобщават от Общинска администрация. 

Консултациите бяха насрочени със заповед на кмета Даниел Панов и бяха ръководени от главния секретар на Община Велико Търново Мина Илиева. Разговорите между парламентарно представените политически партии и коалиции преминаха при конструктивен диалог, постигнат бе консенсус по всички въпроси.

Със заповед на кмета Даниел Панов, на територията на общината са образувани девет нови секционни избирателни комисии. Те са в детските градини „Ивайло” и „Слънчев дом”, в основните училища „Бачо Киро” и „Петко Р. Славейков”, в Средно училище „Вела Благоева” и в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Ако бъде сформирана подвижна избирателна секция, общият брой на комисиите в община Велико Търново ще бъде 149.

75 922 е броят на избирателите по списъците за обявяване, които имат право на глас на изборите за президент и вицепрезидент на Република България, които ще се състоят на 6 ноември. 75 920 пък са правоимащите да упражнят своя вот в насрочения за същата дата национален референдум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама