Празничната атмосфера вече завладява Свищов

15:10, 23 сеп 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три дни градът ще бъде потопен в емоциите на „Свищовски лозници `2016”. Община Свищов тази година е подготвила изключително интересна и разнообразна програма, с която да зарадва всички свои жители и гости, съобщиха от местната администрация.

Днес сутринта в отдел „Изкуство” на Градската библиотека бе открита изложба-базар на художествена и научнопопулярна литература от издателство „БАРД” – София. На вниманието на читателите са предложени над 50 заглавия от 2016 година, като е предоставена и възможност за поръчки по каталог. Богатата жанрова палитра включва фантастика, фентъзи, трилъри, научнопопулярна литература, световна класика, съвременни романи, мистика и езотерика, популярна психология, детски книги. В момента издателството разполага с над 600 актуални заглавия от Умберто Еко, Дан Браун, Нора Робъртс, Сидни Шелънд, Даниел Стийл, Дж. Р. Толкин и други популярни автори.

Изложбата-базар се организира от Издателска къща „Бард”, Община Свищов, дирекция „Култура и културно наследство” и Градска библиотека. Всеки, който пожелае да разгледа предложените произведения може да го направи в залата на отдел „Изкуство” на Градска библиотека в петъчния следобед от 14 до 16.30 часа и в събота (24 септември) от 9 до 10.30 ч и от 14 и 16.30 ч. По време на експозицията книгите ще се предлагат на промоционални цени. Повече информация може да бъде получена и на тел.: 0631/4 28 70.

Също в първия от панаирните дни е предвидено и откриването на традиционната изложба на свищовски художници. Очаква се в нея да бъдат включени картини от 29 художници. Откриването на изложбата е днес, в 17 часа, в Художествена галерия „Николай Павлович”.

В 17.30 ч. в изложбената зала на Историческия музей ще бъде официалното представяне на репликите на златните накити от Свищовското златно съкровище. А в 19 часа на площад „Алеко” ще бъде тържественото откриване на празниците на града „Свищовски лозници”. След празничния водосвет ще започне и концертната програма с участието на Веселин Маринов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама