Полицейски операции по повод Европейския ден без загинали на пътя във Великотърновско

15:08, 21 сеп 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рано сутринта традиционно полицейско присъствие имаше в районите на учебните заведения. В акцията се включи и началника на РУ по образование – В. Търново инж. Разалия Личева, съобщиха от ОД на МВР в старопрестолния град.

След това в периода от 09,00 ч. до 11,0 ч. в централна градска част в областния град се проведе акция „Пешеходец”. Предвид дъждовното време нарушения на Закона за движение по пътищата от пешеходци и водачи, неосигуряващи предимство на пешеходци не са констатирани. Активисти на Български червен кръст – В. Търново, съвместно със служители на Пътна полиция раздаваха флаери с препоръки по пътна безопасност на водачите.

От 16,00 ч. в цялата област ще започне изпълнението на заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура” за спиране на тежкотоварни автомобили в последния работен и предпразничен ден.

Към 11,00 ч. на територията на област В. Търново няма регистрирани тежки пътни инциденти с пострадали и загинали. Не са установени и водачи на автомобили, седнали зад волана, след употреба на алкохол или наркотични вещества.

полицейски служители на Пътна полиция се провежда на територията на Европа на 21 септември 2016 г., сряда. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации. 

Първия Европейски ден без загинали на пътя се провежда на територията на Европа на 21 септември 2016 г. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама