Велико Търново отново е част от инициативата „Европейска седмица на спорта”

08:31, 13 сеп 16 / Спорт 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година Велико Търново е част от инициативата „Европейска седмица на спорта”, която протича под мотото #BeActive. Кампанията на Европейската комисия се подкрепя от Министерството на младежта и спорта и Общината.

Кулминацията бе на стадион „Ивайло”, с разнообразния занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат. В игрите се включиха близо 200 деца от спортните клубове в старопрестолния град.

Заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев пожела на младите спортисти да постигнат много успехи, с които да прославят България. Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков се обърна към децата с думите да бъдат активни във всяка една възраст.

В рамките на кампанията всеки, който иска да тренира, може да посети стадион „Ивайло“ и залите в спортния комплекс. В многофункционалната спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев“ и зала „Сава Величков“ ще има занимания по волейбол и бадминтон, а тренировки ще се провеждат и в новото игрище за баскетбол в квартал „Колю Фичето”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама