Евгени Стоев: В. Търново е градът с най-много сгради-паметници на културното наследство на Балканите

14:19, 11 сеп 16 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кога ще заработи изнесеното великотърновско звено към Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/, попитаха в приемната на депутата Евгени Стоев собственици на къщи, явяващи се паметници на културата, съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ във Велико Търново.

„Надявам се със Закона за Бюджет 2017 да се осигури финансиране на специалистите и като вносител на законопроекта, аз ще настоявам за по-бързото му приложение”, заяви Евгени Стоев, който припомни, че с активността на Цветан Цветанов и депутатите от ГЕРБ, Велико Търново стана един от шестте изнесени регионални центрове, които ще отговарят за паметниците на културата от местно значение и ще облекчат тромавата работа на НИНКН. Усилия за облекчаване на процедурите и инициативи по темата пък от години идват от кмета на старата столица Даниел Панов, припомня още народният представител.

По думите на Евгени Стоев Велико Търново е градът, който на Балканския полуостров е с най-много сгради-паметници на културно-историческото наследство, а подобна децентрализация, с цел опазване на уникалните недвижимости, е трябвало да се направи още преди много години.

Жители от цялата област посетиха приемната на депутата Евгени Стоев, която в събота се проведе във В. Търново. Хора от населени места в Стражица и Павликени се оплакаха от лоша инфраструктура, но изразиха задоволство, че държавата се възползва от европейското финансиране, за да оправя пътищата. Липсата на интернет и лошо покритие на мобилните оператори носят неудобства на живущите в отдалечени села, оплакаха се още посетители в приемната.

Запитан от граждани за приоритетите на парламентарната му група през новия пленарен сезон, депутатът Евгени Стоев заяви, че Народното събрание ще продължи работата си по съдебната реформа и прилагането на законопроектите, свързани с върховенството на закона. Народният представител допълни, че предвид сложната международна обстановка и съществуващите заплахи, България се оказва фактор на баланс и стабилност на Балканите. „Правителството и премиерът Борисов са с високо обществено доверие и изградиха добър публичен образ на България в Европа и целия свят“, каза още народният представител.

Сред поставените по време на депутатската приемна въпроси имаше и теми от компетенцията на местната власт. В края на срещите си с граждани Евгени Стоев разговаря с председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов и съветникът от най-голямата група – тази на ГЕРБ, Атанас Парушев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама