Училищата и детските заведения във Велико Търново са готови за новата учебна година

20:28, 10 сеп 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Областна администрация – Велико Търново се проведе заседание на Областната комисия по образование, наука, младежки дейности и спорт.

Любомира Попова - заместник областен управител откри заседанието и запозна присъстващите с основната тема на заседанието – предстоящото откриване на новата учебна година и готовността на училищата в региона да посрещнат децата на 15 септември 2016 г. 

Всички училища, обслужващите звена и детските градини от област Велико Търново имат готовност за откриване на учебната 2016/2017 година, съобщи Розалия Личева началник на РУО.

В училища са осигурени учебници, учебни помагала и задължителната училищна документация. Всички училища, детски градини и обслужващите звена ще бъдат ресурсно обезпечени с учители до началото на учебната година. В част от училищата и детските градини все още има  обявени свободни 121 работни места, на които до 16.09.2016 г. ще бъдат назначени учители или възпитатели.

Санитарно-хигиенните условия във всички училища и детски градини в областта са добри. Извършени са проверки по график на инспектори от РЗИ – Велико Търново. До началото на отоплителния сезон всички училища и детски градини от областта ще бъдат осигурени с горива. 

1899 деца в областта ще тръгнат в първи клас на 15 септември. Ремонтните дейности не са приключени в четири учебни заведения в областта, като след 15 септември ще се довършат ремонтите по външната част на сградите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама