„Велико Търново в сърцето на историята“ с награда и от Сърбия

13:45, 08 сеп 16 / Култура 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Филмът „Велико Търново в сърцето на историята” отново спечели престижна награда от международен филмов фестивал.

Атрактивната лента участва в конкурсната програма на деветото издание на Международния фестивал на туристическия и екологичен филм SILAFEST, провел се в сръбския град Велико Градище от 28 август до 3 септември 2016 г., и бе отличена с приза “Най-добър документален филм“. Наградата бе връчена на режисьора на филма Калоян Николов.

Това е второто международно признание за „Велико Търново в сърцето на историята”, след като през юни продукцията получи награда за най-добър телевизионен документален филм на историческа тематика от фестивала "Филм, изкуство и туризъм" 2016 (Film Art & Tourism Festival “FilmAT”) в Люблин, Полша.

Филмът разказва по интересен начин миналото на старата българска столица и спира дъха с уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти. Гид в лентата е актьорът Юлиан Вергов, който представя знаковите забележителности на града по достъпен и интригуващ начин. Това е първият за България документален туристически филм произведен и прожектиран в най-високия технически стандарт за кино - 4К формат. Продукцията е реализирана от студио „Black Stamp” по поръчка на Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”.

През тази година лентата се представя в поредица международни фестивали в Европа и Азия от престижната система на CIFFT – Международен комитет на фестивалите за туристически филми.

„Велико Търново в сърцето на историята” е финалист в категория „телевизионен документален филм“ на фестивала ART&TUR – International Tourism Film Festival, който ще се проведе от 19 до 22 октомври т.г. в Португалия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама