Латино ритми до Асеневци

13:32, 08 сеп 16 / Култура 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С романтично парти започва четвъртото издание на фестивала за латино танци “UN BESO fiesta”. Тази вечер от 21:00 ч. на откритата сцена на „Арт лято“ до паметника „Асеневци“ започва първото от три партита в рамките на фиестата. Организатори на събитието са “UN BESO art & dance center” – най-големият клуб по танци и изкуства в Старата столица.

Бачата, кизомба и зук ще звучат по време на откриващата вечер. Общото между трите стила са нежните, роматнични движения, при които двойката танцува в страстен хват.

„UN BESO fiesta 2016” включва три тематични партита, безплатни уроци по танци и неделни уроци на открито по другите изкуства на „UN BESO art & dance center”. По време на всяко от партитата инструкторите от UN BESO щe отделят време да разкажат за създаването и историята на различните стилове латино танци и да покажат разликата между тях.

Музиката за над 10 вида латино танци ще звучи по време на фестивала. След откриването с бачата, кизомба и зук, следва петъчната вечер, посветена на зумба, меренге, кудуро. Връх на емоциите ще донесе съботното парти, определено за със салса, мамбо, пачанга, ча-ча-ча, традиционната кубинска салса и много по-нежните стилове салса LA и Ню Йорк.

За най-вдъхновените търновци програмата продължава и в неделната утрин с „Неделно събуждане“ - с безплатни уроци по тае бо и степ аеробика, йога, фитбол и народни танци за възрастни. На откритата сцена ще вървят заниманията за деца - уроци по латино танци, йога и капоейра, както и игри с аниматорите от Парти център „UN BESO“.

От 20:30 ч. във всяка от фестивалните вечери ще се проведе безплатни уроци за най-ентусиазираните търновци. В четвъртък е урокът по бачата, в петък е урокът по зумба, а в събота е урокът по салса. Нивото ще е за начинаещи.

Входът за всички събития е безплатен.

Целият фестивал се осъществява със собствени финансови средства на UN BESO. “UN BESO fiesta” е подарък на “UN BESO art & dance center” за великотърновци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама