„Исус Христос – Суперзвезда” слага финал на „Сцена на вековете”

14:49, 02 сеп 16 / Култура 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С прочутата рок-опера „Исус Христос – Суперзвезда” слагат финал на първия Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Спектакълът ще бъде поставен на откритата сцена в крепостта Царевец днес от 21,00 ч. Все още могат да бъдат намерени билети, въпреки големия зрителски интерес. Те се продават в Туристическия информационен център на Велико Търново, в електронния портал Eventim, както и на площад „Цар Асен I” /пред Царевец/, непосредствено преди началото на постановката.

Над 1200 са седящите места за публиката, които са разположени в амфитеатрален ред около царския дворец на Асеневци. При нужда ще бъде осигурено допълнително настаняване.

Фронтменът на БТР Наско ще блесне в ролята на Пилат Понтийски, а победителката от музикално шоу X-Factor Християна Лоизу ще изиграе образа на Мария Магдалена. Постановката е дело на Държавна опера – Пловдив, чийто солист Богомил Спиров ще изиграе Исус.

Под открито небе, на Царевец ще бъде представен оригиналният концертен вариант на рок-операта, която е дело на Тим Райс и Андрю Лойд Уебър. Симфоничен рок със здрав звук и уникално сценично осветление са подготвили солистите, хорът и оркестърът на Пловдивската опера. Изпълнението е на английски език, със субтитри на български, а диригент е Константин Добройков.

Безплатна прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина” е подаръкът от Община Велико Търново за публиката. Шоуто ще започне след края на постановката и ще може да бъде наблюдавано от площад „Цар Асен I”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама