Възможностите за поклоннически туризъм представи зам. кметът Ганчо Карабаджаков пред гости от Германия

15:56, 31 авг 16 / Култура 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на една от големите неправителствени организации в Германия посетиха Велико Търново. Групата от 30 гости бе приветствана от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков.

Обсъдени бяха възможностите за поклоннически туризъм, като Ганчо Карабаджаков припомни как по времето на Второто българско царство Търновград е пазил мощите на едни от най-големите светци на православието.

„Летописци и книжовници са наричали града „Втори Константинопол” и „Трети Рим” заради неговата красотата, многохилядно население и мощното му политическо, културно и духовно влияние в Югоизточна Европа и православния християнски свят”, разказа заместник-кметът.

Сред темите на разговор бяха свързани с демократичното развитие на България и общините след 1989 г., държавното устройство и разделението на властите, европейската ориентация на страната, функционирането на различните отрасли от икономиката, свободата на вероизповеданията и др.

Най-голямо впечатление на посетителите от Германия са направили многобройните паметници на културата във Велико Търново и общината, както и съвременният облик на града като център на културния туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама