С 10 000 лв. ремонтираха три улици в село Големаните

14:53, 31 авг 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 10 000 лв. са инвестирани в асфалтиране на улици в кметство Големаните от началото на годината до сега. 2000 от тях са дарени от местен бизнесмен, съобщи кметицата Веселина Стойчева.

По програмата „Местни инициативи“ са асфалтирани 3 обекта в село Нацовци, част от кметското наместничество Големаните. Стойността на ремонтните дейности е подпомогната с 8000 лв. от Община Велико Търново и 2000 лева от бизнесменът Метин Мусов от Нацовци.

С 1320 лв. е подпомогнал проекта и местният жител Георги Малчев. С нова настилка са над 240 квадратни метра, уточни кметският наместник на Големаните Веселина Стойчева. Тя е изградена по Инвестиционната програма на Община Велико Търново.

Частично е ремонтиран подходът до едно от селата в кметското наместничество, Върлинката. Предстои доизграждането му.

През летните месеци бе ремонтиран и водостокът между селата Плаково и Големаните, който пропадна при обилни валежи и затвори пътя между двете населени места за месеци наред. Сега участъкът е отворен за движение.

Кметството е с възстановена транспортна мрежа, по която се движат 3 пъти дневно автобуси през селата Големаните, Малчовци, Върлинката и Нацовци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама