Деца от пет общини разгледаха РИОСВ – Велико Търново

09:55, 27 авг 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
РИОСВ-Велико Търново посрещна деца от София, Варна, Русе, Плевен и Гоце Делчев в своя информационен център. Основната цел на визитата беше запознаване с дейността на инспекцията, с акцент върху биологичното разнообразие в региона. Учениците са участници в Лятна академия ,,Биология“, организирана от фондация ,,Университет за деца“ в село Дрента, общ. Елена.

Основната дейност на регионалната инспекция беше представена пред младите хора и техните преподаватели, заедно с информация за защитените територии и биологичното разнообразие в тях. Интерес предизвика Червената книга на Република България със своя обем, визия и съдържание.

Учениците получиха образователен пакет за трите резервата на територията на РИОСВ-Велико Търново – резерват „Бяла крава“, поддържани резервати „Хайдушки чукар“ и „Савчов чаир“, с препоръката да го представят пред съучениците си. Пакетът включва информация за 75 застрашени, редки и ендемични растителни и животински видове и гъби, много упражнения и задачи, свързани със защитените територии в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама