Немски инвеститор ще развива бизнес в Свищов

15:46, 22 авг 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като през юли, между Община Свищов и немски инвеститор беше подписан меморандум за инвестиционно сътрудничество и развитие на инвестиционния и икономически климат, месец по-късно водещата немска фирма в производството на продукти за медицинска грижа, изрази своето намерение да инвестира в Свищов.

Фирмата е утвърдена в производството на иновативни специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи. В своето инвестиционно предложение те заявяват, че в перспектива ще осигурят заетост от 30 – 50 човека на пълен работен ден. Инвестиционното намерение и разполагането на производствената база може да се реализира за срок от няколко месеца, след което производственият цикъл може да стартира. За производството се използват съвременни, безотпадни технологии и не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е „затворен” и щадящ околното среда.

В меморандума двете страни се споразумяват да насърчават, подпомагат и улесняват икономическото сътрудничество, проучване и разработване на инвестиционни проекти и намерения. Двете страни се ангажират и с насърчаване на търговското и инвестиционно сътрудничество, обсъждане и проучване на възможностите за развитие на национални, регионални и международни партньорства в различни области на икономическия живот, публичните политики, икономика, политика и туризъм.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама