Община Павликени подменя отоплителните инсталации в три сгради по проект

16:53, 18 авг 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В три общински сгради ще бъдат подменени отоплителните системи по нов проект на Община Павликени. За смяна на горивната база и подмяна на отоплителните инсталации в Дома за стари хора в с.Караисен, СОУ „Бачо Киро“ в град Бяла черква и старото крило на сградата на Общинска администрация в Павликени Общината получи финансиране от Финансовия Механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2009-2014 по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“.

Проектът BG04-02-03-036 „Смяна на горивна база и реконструкция на отоплителни системи в общински сгради” е на обща стойност 466 225,08 лв. Извън дейностите, изпълнявани с получената безвъзмездна финансова помощ, Община Павликени със собствени средства в общ размер 246 982 лева финансира изпълнението на всички останали енергоспестяващи мерки, предписани от обследването за енергийна ефективност за обектите – изолация на външни стени, подмяна на дограма и топлоизолация на покрив.

„С подмяната на източниците на енергия за отопление и реконструкция на отоплителните системи ще се постигне целта на проекта - повишаване на енергийната ефективност и увеличаване на дела на енергията от възобновяеми източници за отопление и охлаждане в три сгради, собственост на Община Павликени“, обясни инж.Манолов.

Проектът се изпълнява в партньорство с две фирми от Норвегия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама