Предприемачи от Шанхай с интерес към инвестиции във Велико Търново

14:29, 17 авг 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предприемачи от най-големия град в Китай Шанхай имат интерес към инвестиции във Велико Търново. Представителите на компанията „Инеса” Ифей Шийонг и Шенгуо Шу се срещнаха с кмета Даниел Панов и се запознаха с профила на старопрестолния град и възможностите за развитие на бизнес. Те оцениха високо мерките, които Общината прилага за насърчаване на инвестициите, облекченията и бързината на административните процедури.

 Обсъдени бяха възможностите за нови производства на електроника, енергоспестяващи осветителни тела, за изработката на сувенири и за създаване на съвременни информационни системи.

Пред предприемачите бе подчертано, че Велико Търново се оформя като пресечна точка на магистрала „Хемус” и международния коридор Хелзинки – Истанбул, който свързва Европа с Азия. Вече е готово проектирането на строителството на аутобана от Русе до Велико Търново, част от интернационалното трасе. Доизграждането на АМ „Хемус” пък е сред приоритетните проекти с национално значение в сферата на инфраструктурата.

Успешната концесия на летището в Горна Оряховица също бе оценено като силен и положителен фактор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама