Предстои уникалният концерт „Кино класик SOUNDTRACKS“ във Велико Търново

14:05, 08 авг 16 / Култура 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавна опера-Стара Загора гостува на сцената на Летния театър във Велико Търново с КИНО-КЛАСИК SOUNDTRACKS - концерт филмова музика.

На 26 август от 21.00 часа на сцената на Летния театър във Велико Търново почитателите на филмовата музика, която в годините се оформи и като самостоятелен жанр, ще бъдат зарадвани с уникалния концерт КИНО-КЛАСИК SAUNDTRACKS. „Концертът е вдъхновен от най-ярките филмови ленти, в които класически музикални произведения са заложени като драматургия, а не като фон. Това са едни от знаковите класически произведения в музиката, вплетени органично във фабулата на филмите на някои от най-известните режисьори. Ще се опитаме концертът да бъде в оригинална кино-форма – докато зрителите слушат произведенията, ще гледат и откъсите от филми. Концертът е много подходящ за различна като възраст публика“ – споделя Славчо Николов - режисьор на концерта.

Диригент е младият и много талантлив Димитър Косев. Участват солистите Емилия Джурова, Нели Нечева, оркестърът и хорът на Държавна опера-Стара Загора с концертмайстор Паулина Захариева. Ефектните мултимедийни картини са дело на Пламен Асенов. Водещ Светла Тодорова-актриса в ДТ“Гео Милев“-Стара Загора.

В програмата на концерта ще прозвучи музика от филмите „Взвод“, „Апокалипсис сега“, „Мулен Руж“, „Изкуплението Шоушенк“, „За къде пътувате“, „Широко затворени очи“, „Кръстникът 3“, „Джанго без окови“, „Ваканцията на Мистър Бийн“, „Речта на краля“, „Усещане за жена“ и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама