Стартираха строителните дейности на първите 7 блока по Програмата за енергийна ефективност в Свищов

11:01, 02 авг 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 август, строителните площадки и на 7-те обекта са официално открити. Строителните разрешителни се влезли в сила и започват да се извършват строително-монтажните работи, които включват: смяна на дограма, топлоизолация (10 см.), цялостна подмяна на покривна хидроизолация, полагане на ел. инсталация в общите части, освежаване на общите части (шпакловане, боядисване, укрепване на междуетажни парапети и др.), смяна на дограмата в общите части и входната врата на обекта.

 Върху работата на фирмите изпълнителки ще бъде упражняван строителен надзор и инвеститорски контрол на строителните и монтажните работи. Две са фирмите, които ще следят за качеството на изпълнение по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради за 7-те обекта в град Свищов. 

Едната фирма ще упражнява контрол върху работата по следните 4 обекта от Обособена позиция №1, която включва: гр. Свищов, ул. Стоян Ников, №1а, бл.8; гр. Свищов, ул. Стоян Ников, №10, бл.9а; гр. Свищов, ул. Стоян Ников, №1, бл.5; гр. Свищов, ул. „Черни връх”, №79”. Общата стойност на двата договора за инвеститорски контрол и строителен надзор е 942 58,00 лв.

Втората фирма ще упражнява контрол върху работата по следните 3 обекта от Обособена позиция №2 , която включва: гр. Свищов, ул. Патриарх Евтимий, №72; гр. Свищов, ул. Петър Ангелов, №15; гр. Свищов, ул.Симеон Ванков, №4, бл.2”. Общата стойност на двата договора за инвеститорски контрол и строителен надзор е 766 30,00 лв.

Сроковете за изпълнение строително – монтажните работи и дейности е от 45 до 145 календарни дни, в зависимост от големината на обектите. Срокът за упражняване на строителен надзор и инвеститорския контрол е периода от подписването на Протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво (акт обр.2), до подписването на Констативен акт обр. 15 (без забележки) и завършва с издаване на удостоверения за регистриране на въвеждането в експлоатация на всяка една жилищна сграда от обособената позиция (Констативен акт обр. 16).  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама